ÜNİVERSİTEMİZ GENELİNDE SİVİL SAVUNMA SERVİSLERİNDE GÖREVLİ PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ

07 Mar

• İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
  • Tüm Duyurular

Üniversitemiz genelinde Sivil Savunma servislerinde görevli personellere eğitim verildi. Alanında uzman kişiler tarafından verilen eğitimler Rektörlüğümüz Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarımızda başarı ile icra edilmiş olup, eğitimler 07 Aralık 2018 tarihinde başlamış ve 05 Mart 2019 tarihinde sona ermiştir. Eğitimler nazari ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilmiştir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından , Kontrol Merkezi ve Karargah Servisi, Emniyet ve Kılavuz Servisi, İtfaiye Servisi, Kurtarma Servisi, İlk Yardım Servisi, Sosyal Yardım Servisi ve Teknik Onarım Servislerine sunumlar yapılarak Deprem anında, öncesinde ve sonrasında; Yangın anında, öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler ve doğru hareket tarzları anlatılmıştır.

Yangın Tatbikatı İcra Edildi

Alanında uzman kişilerin verdiği nazari eğitimlere müteakip belirli alanlarda oluşturulan güvenlikli açık alanlarda uzman kişiler nezaretinde küçük çaplı yangın tatbikatları icra edildi. Yapılan eğitimlerde bahsi geçen yangın söndürme konuları ile ilgili olarak uygulamalar yapılmış olup her personel ateşe müdahale etmiş ve yangın tüpü kullanmış doğru ve yanlış hareket tarzlarını da görerek olası bir yangın durumunda nasıl hareket edeceğini öğrenmiş oldu.